För föräldrar

Till dig, vars barn skall delta på lajvet. Här kommer lite information som kan vara bra attkänna till:

Vad lajv ärInspiration Barnlajv Katrineholm 7
Lajv är en form av improviserad teater. Alla skapar var sin karaktär som man sedan gestaltar tillsammans på lajvet i en fiktiv värld. Våra barnlajv utspelar sig i en medeltida fantasyvärld eller i en postapokalyptisk framtidsvärld. Under dagen kommer ditt barn att i grupp utforska lajvområdet och de karaktärer som finns där och kanske hitta på ett och annat bus. De karaktärer som barnen träffar på spelas av spelledarpersoner (SLP) som är antingen föräldrar och/eller erfarna äldre lajvare.

Vi som håller i lajvet
Vi är Katrineholms Äventyrsklubb. I arrangörsstaben har vi erfarna lajvare, lägerledare, coacher, föräldrar, sjukvårdspersonal med flera. I snitt arrangerar vi 12 lajv per år och har lång samlad erfarenhet av detta. Har du frågor du vill ställa oss innan lajvet, mejla info@barnlajv.se

Inför lajvet
Läs mer under fliken praktiskt och läs igenom vår checklista som finns under respektive lajvkampanj beroende på vilket lajv ditt barn ska på, Drakskogen eller Terras barn.

Vi har inchecknings- och utcheckningstider för lajvet. Dessa ber vi er att respektera. Kommer du andra tider så riskerar du att förstöra illusionen för alla deltagare, vilken vi jobbar hårt på att bibehålla. Tack på förhand!

Under lajvet
Vi kommer att servera mellanmål och det kommer att finns tillgång till dricksvatten under hela lajvet. Skicka med barnet frukt eller annat mellanmål om du tror att det behövs.

Det är viktigt att du meddelar oss om ditt barn har allergier eller liknande så att vi kan vara förberedda och göra lajvet så tryggt för dig och ditt barn som möjligt.

Om du undrar någonting så är du välkommen att höra av dig!